جاتو سواااريه
3 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
جاتو سواااريه
أنا هحطلكم المقادير الأساسية...بس أنا بعمل نصها وبتبأة كمية كافية جدا...لكن لو إنتوا عايزين تستغلوها في أكتر من طبق استعملوا المقادير ده كلها:
400 جرام شوكولاتة خام ويكون نوعها حلو
6 أصفر بيض
1 معلقة كبيرة مليانة جيلاتين
150 جرام سكر
750 جرام فريش كريم(كريمة لباني)...اللي بتبأة سايلة ود هي السر في الطعم الجميل بس لازم تكون متلجة عشان تتماسك عند الخفق ...
6 بياض بيض ...بس خدوا بالكو استعملوا البيض اللي حجمه كبير
كيكة الشاتو:
1كوب سكر
1كوب زيت
1كوب حليب سائل
4 ملعقة كبيرة كاكاو
2 بيضة
فانليا
كوب دقيق
معلقة بيكنج بودر
التحضير: الكريمة:
1-نضع الشوكولا على حمام مائي لحد ما تسيح
2-نضرب صفار البيض كويس أوي
3-نضع الشوكولاتة السايحة الساخنة جدا ونقلب بسرعة
4-وده بياض البيض...طريقته إن احنا بنضرب البياض لحد ما تتكو ن رغوة ...وبعدين نضيف عليه تدريجيا معلقة كبيرة مليانة سكر بودرة ...وده هايبأة شكله...خدوا بالكوا لاااااااازم الوعاء اللي بتضربوا فيه البياض ما يكونشي فيه ولا نقطة مية والمضرب كمان لازم يكون ناااااااااااشف
5-نضع الجيلاتين في نص كوب ماء ساخن جدا ....بس أنا بما إني عملت نص الكمية حطيت نصف معلقة جيلاتين مع ربع كوب ماء ساخن جدا
6-ننزل بالجيلاتين سرسوب على خليط البيض والشوكولا والمارينج مع التقليب
7-بعد كده نخفق الفريش كريم لحد ما يتماسك
8-بس خدوا بالكوا ما تزودوش في خفق الفريش كريم علشان ما يبوظش مجرد إنه يتماسك توقفوا خفق على طول
بعد كده نضيف الفريش كريم على خليط(الشوكولا والصفار والمارينج والجيلاتين) ونقلب كويس بس مش كتير عشان الخليط ما يخرزش
9-بعد كده نغطي الكريمة بأي كيس علشان ما تاخدش ريحة التلاجة ونحطها في التلاجة لحد ما نخلص عمايل الكيكة
كيكة الشاتو::
1- نخلط الزيت واللبن والسكر والكاكاو في الخلاط حتي يتجانسوا
2-وبعد الخلط نأخذ ثلاثة أرباع كوب ونضعهم على جنب ونضيف للباقي بيضتين وفانيليا
3-ثم نصب الخليط على دقيق مخلوط بملعقة كبيرة بيكنج بودر
4-ونخلط جيدا بالمضرب الكهربائي حتى يتجانس
5-ثم نصبه في صينية مدهونة بزيت
وانا هنا أضفته في قالب الكب كيك علشان شكله يبأة أشيك
وأضفت جزء تاني في صينية مستطيلة..اللي في صينية مستطيلة هو اللي هيبأة الجاتو
1-نضع الشوكولا على حمام مائي لحد ما تسيح
2-نضرب صفار البيض كويس أوي
3-نضع الشوكولاتة السايحة الساخنة جدا ونقلب بسرعة
4-وده بياض البيض...طريقته إن احنا بنضرب البياض لحد ما تتكو ن رغوة ...وبعدين نضيف عليه تدريجيا معلقة كبيرة مليانة سكر بودرة ...وده هايبأة شكله...خدوا بالكوا لاااااااازم الوعاء اللي بتضربوا فيه البياض ما يكونشي فيه ولا نقطة مية والمضرب كمان لازم يكون ناااااااااااشف
5-نضع الجيلاتين في نص كوب ماء ساخن جدا ....بس أنا بما إني عملت نص الكمية حطيت نصف معلقة جيلاتين مع ربع كوب ماء ساخن جدا
6-ننزل بالجيلاتين سرسوب على خليط البيض والشوكولا والمارينج مع التقليب
7-بعد كده نخفق الفريش كريم لحد ما يتماسك
8-بس خدوا بالكوا ما تزودوش في خفق الفريش كريم علشان ما يبوظش مجرد إنه يتماسك توقفوا خفق على طول
بعد كده نضيف الفريش كريم على خليط(الشوكولا والصفار والمارينج والجيلاتين) ونقلب كويس بس مش كتير عشان الخليط ما يخرزش
9-بعد كده نغطي الكريمة بأي كيس علشان ما تاخدش ريحة التلاجة ونحطها في التلاجة لحد ما نخلص عمايل الكيكة
كيكة الشاتو::
1- نخلط الزيت واللبن والسكر والكاكاو في الخلاط حتي يتجانسوا
2-وبعد الخلط نأخذ ثلاثة أرباع كوب ونضعهم على جنب ونضيف للباقي بيضتين وفانيليا
3-ثم نصب الخليط على دقيق مخلوط بملعقة كبيرة بيكنج بودر
4-ونخلط جيدا بالمضرب الكهربائي حتى يتجانس
5-ثم نصبه في صينية مدهونة بزيت
وانا هنا أضفته في قالب الكب كيك علشان شكله يبأة أشيك
وأضفت جزء تاني في صينية مستطيلة..اللي في صينية مستطيلة هو اللي هيبأة الجاتو
على روميو- vip
- الجنس :
الابراج :
عدد المساهمات : 630
نقاط : 547252
السمعة : 234
تاريخ الميلاد : 18/09/1990
تاريخ التسجيل : 06/10/2009
العمر : 33
المدينة / البلد : القرين
رد: جاتو سواااريه
ايه رئيكم حلو ولا مش حلوه
على روميو- vip
- الجنس :
الابراج :
عدد المساهمات : 630
نقاط : 547252
السمعة : 234
تاريخ الميلاد : 18/09/1990
تاريخ التسجيل : 06/10/2009
العمر : 33
المدينة / البلد : القرين
hadel- vip
- الجنس :
الابراج :
عدد المساهمات : 442
نقاط : 526122
السمعة : 603
تاريخ الميلاد : 18/09/1990
تاريخ التسجيل : 02/07/2010
العمر : 33
المدينة / البلد : Qurain City
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى